De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Vivera breidt te Holten uit in panden Enkco en aast op nieuwe kavel

Vivera breidt te Holten uit in panden Enkco en aast op nieuwe kavel

HOLTEN - Het bedrijf Vivera, producent van vleesvervangers op het bedrijventerrein Vletgaarsmaten te Holten, kan het gebruik van de panden op het Enkco-terrein tot en met juli 2022 verlengen tegen de eerder afgesproken vergoeding van 75.000 euro per jaar. Hiertoe heeft het college van burgemeester en wethouders der gemeente Rijssen-Holten besloten. Ook stemt het college in met het verlengen tot en met 2025 van de optie die het bedrijf heeft op een kavel van bijna 1,2 hectare. Dat kost Vivera achttien mille per jaar.

Vivera is als maakbedrijf van vegetarische producten voortgekomen uit vleesproducent Enkco, eerst als afzonderlijke poot en na de scheiding als zelfstandige onderneming. Er is volgens de directie sprake van een enorme groeimarkt, al jaren, met een voortdurende groeipotentie. Na het vertrek van Enkco van De Kol in Holten nam Vivera gronden, panden en veel personeelsleden over. Vivera levert aan groothandels en supermarkten, in binnen- en steeds meer in buitenland. Er vindt export plaats naar meer dan 25 landen.

Het tijdperk van vlees is voorbij en de groeimarkt voor plantaardige producten neemt in straf tempo toe.  Er is riant geïnvesteerd in een uitbreiding van de productiecapaciteit en de ontwikkeling van nieuwe producten. Zo veronderstelt de Vivera Foodgroup, wat officieel de bedrijfsnaam is, dat er nog jaren omzetgroei valt te behalen, mede doordat het wereldwijd van groot ecologisch belang zou zijn minder vlees te eten, de veestapel te verminderen. Dat past ook in het streven de uitstoot van kwalijke stoffen drastisch te verminderen.

 

 

Deel dit nieuws!