De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   

Overigens DCCXLII

Vandaag is Van Morrison 75 jaar geworden. Ik volg hem al zo ongeveer vanaf de de dag oudere jongens uit het dorp naar De Kei in Almelo togen om Van the Man te zien. Ik ging mee, mocht niet naar binnen, maar gelukkig was er naast de zaal van De Kei een loket waar ijs verkrijgbaar was. Ik heb volgens mij wel al zijn platen, in elk geval gehad.

Twee keer slechts heb ik hem live gezien. Het eerste concert maakte de meeste indruk, zoals alles de eerste keer het meest imponeert. Ik weet ook nog dat we op de terugweg pech kregen met de DAF en deswege in een hotelbed het concert hebben nabetracht en meer dan dat. Het was mét The Chieftains in De Vereeniging te Nijmegen. Van in zijn Tempel.

De elpee 'Irish Heartbeat', iets van vroeger, beste mensen, een hele grote cd met een gat erin voor op een pick-up, ook iets van, ach, laat maar, heb ik grijs gedraaid. En nog laaf ik me aan de 'Irish Heartbeat'. Zeven jaar terug ging ik met Jan Hekman uit Nijverdal naar Van Morrison in de Ziggo Dome, niet mijn tempel, wel Daniël Lohues vooraf, ook bard.

Daar staat tegenover dat we een paar weken later in een boerderij met studio te Nijverdal, waar Jan Hekman domicilie houdt, tot diep in de nacht alles van Van Morrison hebben gedraaid, met veel sterke verhalen, een bult sterke drank en een koelkast vol koud bier, met en kazen en worsten, en met Joke en Jan van Nijen als meefeestende getuigen. 

https://www.youtube.com/watch?v=3fZEvK2NaV8

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deel dit nieuws!