De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Lempsink verlaat na halve eeuw de politieke arena van Oldenzaal

Lempsink verlaat na halve eeuw de politieke arena van Oldenzaal

OLDENZAAL – Na bijna een halve eeuw deel te hebben uitgemaakt van de Oldenzaalse politiek heeft hedenavond de markante politicus Lempsink van de Werknemers Groepering (WG) afscheid genomen van het stadsbestuur. Hij werd 5 september 1978 raadslid en hij was van 1990 tot 2006 wethouder van zijn partij. Lempsink was als raadslid in alle opzichten een vertegenwoordiger des volks en als schepen een sociaal bewogen wethouder. Nooit een moeilijk of een modieus woord, laat staan jargon, want zijn stijl was recht toe en recht aan.

In de loop der jaren bouwde Lempsink in stad en ook in ommeland een natuurlijk gezag af. Hij was als jongeman betrokken bij de oprichting van de Werknemers Groepering, die ontstond vanuit een schisma in de KVP. De initiatiefnemers onder aanvoering van voorman Christenhuszwilden meer sociaal beleid, ook en vooral in de textielindustrie, meer specifiek de firma Gelderman te Oldenzaal. Het leidde in 1969 tot een partij die haar naam bewust koos, twee zetels in de raadszaal kreeg en vanuit het pluche steeds meer sympathysanten en dus stemmen kreeg. Lempsink kwam dus in 1978 in de gemeenteraad en zou uitgroeien tot de nestor van niet alleen zijn parij, maar van de gehele raad, met name door zijn attde van enerzijds principieel en anderzijds samenbindend. 

WG groeide als kool, in en buiten de raadszaal. Met vier zetels in 1986 werd de partij aan de collegetafel genood en partijvrouw Temminga werd wethouder. Vier jaar later loste Lempsink haar af als WG-wethouder om zestien jaar deel te blijven uitmaken van het dagelijks bestuur der gemeente. Zijn bestuurlijke prestaties liggen vooral op sociaal, sportief en volkshuisvestelijk terrein, met een ontwikkeld oog voor noden en deugden.

 

 

Deel dit nieuws!