De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • PvdA in Almelo: sociaal-culturele kaalslag 'schrijnend, bijna banaal'

PvdA in Almelo: sociaal-culturele kaalslag 'schrijnend, bijna banaal'

ALMELO - Het  is 'schrijnend, bijna banaal' hoe het college van burgemeester en wethouders der gemeente Almelo een pakket zware bezuinigingen op kunst, cultuur en welzijn met een minimum aan argumenten en een maximum aan coalitiecordon door de gemeenteraad heeft gekregen. Dat zegt voorman De Vries van de raadsfractie van de PvdA in de 'Nieuwsbrief' van de sociaaldenocraten.  Het college kon volgens fractieleider van de PvdA waarop de kortingen per instelling waren gebaseerd.

Zo moeten onder meer Stadsmuseum en Bbliotheek zoveel inleveren dat ze in hun voortbestaan zeggen te worden bedreigd. Zo krijgt de stedelijke bibliotheek een korting van twee ton voor de kiezen, waardoor het voortbestaan in het geding zou komen. In die bibliotheek houdt de PvdA binnenkort een bijeenkomst. De Vries: 'Onze fractie heeft in niet mis te verstane bewoordingen uitdrukking gegeven aan het ongenoegen.' Dat ongenoegen geldt voor alle te bezuinigen op het gebied van cultuur, educatie, zorg en welzijn.

De finale besluitvorming is eind dit jaar bij de vaststelling van de begroting 2021 en de jaren daarna. Het is in dat bestek dat De Vries  constateert dat het 'schrijnend, bijna banaal, was dat het college niet duidelijk kon maken waarop de ronde kortingsbedragen per instelling gebaseerd zijn'. 

Het fractieteam PvdA is uitgebreid met partijman en raadsvolger Zwerink. Hij  gaat zich in de fractievergaderingen richten op ruimtelijke onderwerpen, met name duurzaamheid en energietransitie. In het verleden was hij al raadslid en afdelingsvoorzitter van de PvdA te Almelo en is is in het dagelijks leven, zo wordt gemeld, senior adviseur bestuur en organisatie bij de gemeente Twenterand, en 'zo allround dat hij in alle opzichten een versterking vormt voor de PvdA-fractie'.

 

Deel dit nieuws!