De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Begin van klus voor meer duurzame sfeer in centrum Oldenzaal

Begin van klus voor meer duurzame sfeer in centrum Oldenzaal

OLDENZAAL - Bij de werkzaamheden aan en om het winkelcentrum In den Vijfhoek zijn na een formele plechtigheid de werkzaamheden in de openbare ruimte begonnen. De fysieke werkzaamheden moeten leiden tot een kloppend hart in de Hanzestad waar meer sfeer dan voorheen dient te komen. Het is trouwens nog maar het begin van een serie veranderingen in het straatbeeld om het stadshart te reanimeren. 

In dit kader moet het Singelpark als 'groene entree van het stadscentrum' gaan fungeren, op de plek waar vroeger de oude stadswal en stadsgrachten waren. De geschiedenis van dit gebied in de zeven eeuwen oude Hanzestad zal in het vernieuwde Singelpark dient, zoals de gemeente het formuleert, zichtbaar worden. De veranderingen bij In den Vijfhoek moeten ook raken aan de belangen van verduurzaming.

Dit betekent volgens wethouder Renkema 'een ecologisch verantwoorde inrichting'. En dus: 'We zetten in op een grote biodiversiteit, de aanleg van groene singels en bijzondere aandacht voor het culturele erfgoed.' Er komt een ondergrond reservoir voor de opvang van regenwater dat in tijden van droogte kan worden gebruikt voor de bewatering van bomen en planten in het vernieuwde Singelpark te Oldenzaal.

Begin september opent Action in Oldenzaal de deuren. Er is een laad- en losdok aangelegd en in een later stadium zal de bestrating voor de ingang van het winkelpand worden vernieuwd. De gemeente is in samenwerking met Twentse Weg en Waterbouw en landschapsarchitect OKRA bezig met de technische uitwerking. Aansluitend, in september, worden de betrokken partijen uitgenodigd en worden zij geïnformeerd over de uitvoering.



Deel dit nieuws!