De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • College in Borne wil gemeentehuis afstoten voor zelfstandig Borne

College in Borne wil gemeentehuis afstoten voor zelfstandig Borne

BORNE – De gemeente Borne overweegt serieus om het bestuur en de ambtenarij te huisvesten in een ander gebouw, waarbij het college van burgemeester en wethouders aanstuurt op het Kulturhus. Het is één van de vergaande plannen om de gemeente voor een bankroet te behoeden. Het is het  meest in het oog springende voorstel van het voor de helft nieuwe college, na het vertrek van (waarnemend) burgemeester Van den Hengel en wethouder Mulder.

Ook de aanleg van tien jaar voorbereide megadure Verbindingsweg over de Zenderense Es zou van tafel moeten ten faveure van de Vloedbeltverbinding. Dat geldt wat het college betreft ook voor het prestigieuze en dure project ’t Wooldrik, dat een modern sportcomplex en scholengebouw (Reuvekamp) omvat. Het zijn pijlers onder de 'doorpakvoorstellen' van het college met de nieuwe bestuurders Pierik (nieuwe burgemeester) en Spekschoor (nieuwe wethouder van onder meer Financiën). De nieuwe bezems vegen deze zomer wel heel schoon.

De gemeenteraad is volgende week aan zet tijdens een eerste bespreking van de vergaande voorstellen die het college uitbroedde om de gemeente redden.

Dat de tijd dringt moge volgens het college blijken uit de verwachting dat het tekort van de gemeente, dat nu al 5,5 miljoen omspant, dit jaar naar inschatting nog met twee miljoen zal toenemen. Het extra nadelig resultaat bestaat voornamelijk uit een kostenstijging in het sociaal domein (2,2 miljoen nadelig) enerzijds en een bijstelling van het gemeentefonds (twee ton voordelig) anderzijds. Hierbij gaat het college er wel vanuit van dat vrijwel alle eerder vastgestelde bezuinigingen worden gerealiseerd. De drastische voorstellen voor sanering komen daar bij om een omslag te bewerkstelligen en een gemeentelijk bankroet af te wenden.

 

Deel dit nieuws!