De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Waterschap blij met burgerinzet bij schoonmaak Regge in Nijverdal

Waterschap blij met burgerinzet bij schoonmaak Regge in Nijverdal

NIJVERDAL/HELLENDOORN - Het waterschap Vechtstromen juicht het initiatief Activiteitencentrum De Wilgenweard in Nijverdal/Hellendoorn toe om kano's beschikbaar te stellen voor een opruimactie. Vanuit deze vaartuigen gingen vrijwilligers aan de slag met een schoonmaakactie. 'Het is mooi dat dit gebeurt langs onze watergangen', meldt Vechtstromen. Volgens het waterschap storen veel mensen zich aan de rotzooi zich die wordt achtergelaten in en bij de rivier. Dat is het waterschap 'een doorn in het oog, ook voor ons', aldus het bestuur van kreken, beken en bekkens.

Het is naar het oordeel van Vechtstromen jammer dat de opruimactie nodig was. 'Daarom willen we benadrukken hoe belangrijk is om je eigen spullen op te ruimen als je hebt gefietst, gewandeld of op een andere manier hebt genoten van het gebied.'
 
Het stroomgebied van de Regge is ingericht als een natuurlijke rivier die door het landschap schommelt. Op die manier houdt de rivier houdt het water in droge perioden langer vast. Er is ruimte voor waterberging. Zo kan het Reggedal in natte perioden overstromen en wordt op andere plekken wateroverlast voorkomen. De Regge en het aanliggende land heeft, naast landbouw, in de loop van de jaren verschillende functies gekregen. Zo is er ook ruimte voor recreatie op of aan het water, is de natuur belangrijk en is het stedelijk gebied vaak afgestemd op de Regge.

Deel dit nieuws!