De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Fleringen veiliger, duurzamer en fraaier - mét een eigen identiteit

Fleringen veiliger, duurzamer en fraaier - mét een eigen identiteit

FLERINGEN - De dorpskern van Fleringen krijgt dit najaar een aanlokkelijker karakter. De vernieuwing van de dorpsentree zal nog voor de feestelijkheden van december haar beslag krijgen. Veel dorpelingen zouden binnenkomst nu als ‘rommelig’ ervaren en het gemeentebestuur van Tubbergen erkent dit en gaat aan de slag met de verbetering. Niet alleen moet de dorpsentree niet alleen fraaier worden, maar ook veiliger en naar de mores van heden ten dage ook nog eens duurzamer, onder meer vanwege de afkoppeling van het hemelwater. De werkzaamheden vinden plaats op basis van een schets van stedenbouwkundig ontwerper Lansink.

De graafmachines stomen op, de meeste bomen zijn al gerooid, het Kerkplein ligt eruit en de bushalte is tijdelijk verplaatst. Om de overlast zoveel mogelijk te beperken, wordt de herinrichting in fases uitgevoerd. Zo moet de Oldenzaalseweg hoe dan ook dicht, zoals het nu lijkt van half september tot half oktober. De herinrichting van deze verkeersader, die wordt uitgebreid met een fietspad, heet cruciaal te zijn. 'Het moetleiden tot meer dorpsidentiteit. De winkeliers weten dat de kost voor de baat gaat. ‘De overlast nemen we op de koop toe”, zegt voorzitter Aan de Stegge van de werkgroep Herinrichting Entree Fleringen. ‘Iedereen hier is blij dat het gebeurt.’

De nerindoenden willen dat het dorp van de viersprong een krachtige identiteit krijgt. 'Fleringen was een boerengehucht met landgoed Herinckhave als centrale plek. Pas in de jaren vijftig is de kern ontstaan. De Kroezeboom, de Korenmolen en het landgoed met boerderijen horen bij Fleringen. Naast de herinrichting van de straat zal er daarom ook een betere verbinding komen tussen de kern en deze karakteristieke plekken.' De kers op de taart zal een windroos zijn bij het bronzen beeld op het Kerkplein, verwijzend naar de historische plekken in Fleringen. Zo krijgt Fleringen een hart, vanwaar ook de toerist op pad kan om Fleringen te ontdekken.

Deel dit nieuws!