De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Plan renteloze lening twintig miljoen voor investeringen bedrijven

Plan renteloze lening twintig miljoen voor investeringen bedrijven

HENGELO - De provincie Overijssel gaat de Herstructureringsmaatschappij Overijssel (HMO) tien miljoen euro lenen om investeringen in bedrijventerreinen mogelijk te maken dan wel te bespoedigen. Het voorstel is om de lening renteloos beschikbaar te stellen. De bedoeling is dat HMO dankzij het provinciale geld ook andere financiële bronnen kan aanboren.

Het idee is 260 miljoen euro beschikbaar te stellen voor veertien bedrijventerreinen in Overijssel. Volgens gedeputeerde Van Hijum van Economische Zaken en Werkgelegenheid is vanwege de coronacrisis ‘van groot belang’ dar er ruimte voor investeringen komt. ‘Het is goed om te zien dat er ondanks de economische terugval ook bedrijven zijn die juist nu willen investeren.'

He onderliggende idee is 'de impact van de crisis' op de Overijsselse economie te verzachten. De gedeputeerde zal het voorstel vol vertrouwen voorleggen aan de Provinciale Staten. In de begroting voor 2021 wil Van Hijum trouwens ‘een breder herstelplan voor de Overijsselse economie’ presenteren, met name voor bedrijven die ‘schoon en slim werken’.

Deel dit nieuws!