De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Plan voor bouw meer zorgappartementen De Botterhof in Wierden

Plan voor bouw meer zorgappartementen De Botterhof in Wierden

WIERDEN – Het plan voor de bouw van zorgappartementen in het verlengde van het zorg- en verpleegcentrum De Botterhof is bijkans bouwrijp. Het gaat om een initiatief van de zorgorganisatie Carintreggeland en de woningcorporatie Reggewoon. De uitbreiding zal plaatsgrijpen op de plek aan de Wilhelminastraat waar in het verleden een gereformeerde school stond die later werd verbouwd tot politiebureau. Dat heeft wethouder Coes de gemeenteraad van Wierden laten weten.

Anderhalf jaar geleden liet Coes al weten dat er prille plannen waren voor de uitbreiding van De Botterhof, maar kennelijk zit er nu zoveel schot in dat Coes er spontaan over begon. Er liggen trouwens meer mogelijkheden, want op afzienbare termijn zal daar het 'uitgewoonde' gymnastieklokaal aan de Wilhelminastaat worden afgebroken. Het plan is een nieuwe sportzaal/sporthal te bouwen, waarbij gedacht wordt aan een combi met de nieuwbouw van de school De Passie in de Esrand. In de gemeentebegroting dient daarvoor zo'n veertien miljoen (zonder sport) dan wel circa zeventien miljoen (mét sport) te worden vrijgemaakt. 

De braakliggende grond waar voorheen de gereformeerde school stond is al eigendom van de woningcorporatie. het  slooprijpe gymlokaal is nu indirect (via de sportbedrijf SAWE) nog van de gemeente Wierden, maar die wil het wel verkopen, al was het maar om geld te krijgen dat kan worden ingezet ten behoeve van het voor Wierdense begrippen omvangrijke bouwproject dat een school voor voortgezet onderwijs én een hedendaagse sportzaal/sporthal in combinatie te realiseren.

 

 

 

Deel dit nieuws!