De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Grote druk op Coöperatie De Kappen in Haaksbergen: laatste kans

Grote druk op Coöperatie De Kappen in Haaksbergen: laatste kans

HAAKSBERGEN - De voorkeur van het college van burgemeester en wethouders der gemeente Haaksbergen is om de activiteiten van de Stichting Kulturhus Haaksbergen onder te brengen bij Coöperatie De Kappen. Er vinden hierover besprekingen plaats én over de terugkoop van het pand aan de Blankenburgerstraat, de betaling van de openstaande rekeningen voor de huur van het theater De Kappen en de rente en aflossing van twee leningen.

De vraag is wat de Stichting Kulturhus Haaksbergen nog kán betalen en welk bedrag de gemeente vervolgens zal moeten afboeken. Tot op heden is er volgens het college in de besprekingen nog geen overeenstemming over deze essentialia. Niettemin heeft het college besloten om in elk geval schoon schip te maken en daartoe zal de gemeenteraad over enkele weken een voorstel bereiken. De bedoeling is daarover nog deze week klare wijn te schenken,.

Er is voorlopig is er nog niets openbaar, omdat het, stelt het college, ook aan een personele zaak raakt. En bovendien aan de toekomst van de bibliotheek en theater. Het college zegt met zoveel woorden dat de tijd van lankmoedigheid voorbij is. In feite geeft het college de Stichting Kulturhus Haaksbergen nog één kans. 'Daarom hebben wij ook de rechtbank gevraagd om behandeling van de juridische procedure voor het innen van de achterstallige huurbetalingen en ontbinding van de huurovereenkomst uit te stellen. Ook hebben wij nog geen gebruik gemaakt van de mogelijkheid om ten aanzien van het pand het hypotheekrecht uit te oefenen.'

Deel dit nieuws!