De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • BCT maakt ontwerp ombouw raadhuis Tubbergen tot Glashoes

BCT maakt ontwerp ombouw raadhuis Tubbergen tot Glashoes

TUBBERGEN/ENSCHEDE - Voor het bij de tijd brengen van het gemeentehuis heeft het college van burgemeester en wethouders der gemeente Tubbergen het Enschedese architecten- en ingenieurbureau BCT en het adviesbureau Enervisie in de arm genomen. Zij hebben de opdracht gekregen voor de metamorfose van het huidige schip van staat tot een multifunctioneel huis van bestuur en voorzieningen dat Glashoes gaat heten.

Het huidige gemeentehuis van Tubbergen voldoet niet meer aan de eisen des tijds, onder meer wat betreft het energielabel en dat daarenboven een grote mate van achterstallig onderhoud vertoont. Het gebouw moet, zoals dat tegenwoordig heet, duurzaam en toekomstbestendig worden. De opdracht is een plan van aanpak te maken met een visie op de opgave, die is getoetst door een beoordelingscommissie. Dit moet leiden tot een voorlopig ontwerp en een kostenraming, in samenspraak met de (toekomstige) gebruikers van het Glashoes en de projectgroep in een participatief vormgeven.

De bedoeling is dat er volgend voorjaar een 'businesscase' van het Glashoes ligt, met een voorlopig ontwerp. Op basis daarvan neemt de gemeenteraad een definitief besluit over de ombouw van het huidige ambtelijk-bestuurlijke gebouw tot een Glashoes met behalve ambtelijke en bestuurlijke functies ook economische/maatschappelijke vliegwielen.

 

Deel dit nieuws!