De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Oldenzaal krijgt woonzorg voor mensen met geheugenproblemen

Oldenzaal krijgt woonzorg voor mensen met geheugenproblemen

OLDENZAAL - - Dagelijks Leven is een zorgaanbieder die zich richt op het ontwikkelen van woonzorgvoorzieningen voor mensen met geheugenproblemen. Het college heeft vorig jaar de intentie uitgesproken om op het braakliggende terrein aan de Carmelstraat nabij de Antoniuskerk een bouwperceel te laten herontwikkelen ten behoeve van een kleinschalige woonzorginstelling.

Dagelijks Leven wil graag gebruik maken van de gemeentelijke coördinatieregeling. Daarnaast heeft het Regionaal Informatie en Expertise Centrum (Riec) de gemeente geadviseerd over het onderzoek in het kader van de Wet Bibob. Dit onderzoek is afgerond en de resultaten worden vertrouwelijk gedeeld met het college. Het college stelt de raad voor om de coördinatieregeling van toepassing te verklaren.

Eerder zijn in andere Twentse gemeenten al woonzorgvoorzieningen voor mensen met geheugenproblemen opgetrokken, onder meer in Hengelo, Hellendoorn en Wierden. Dagelijks Leven biedt volgens zijn doelstelling 24 uur per dag individuele aandacht, begeleiding en zorg. 'Kleinschalig, persoonlijk en professioneel. Niets moet, alles mag.' Dat kan omdat met kleine vaste teams van zorgverleners en vrijwilligers wordt gewerkt, 24 uur per dag.

 

 

Deel dit nieuws!