De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • College te Almelo wil extra camera's in centrum tegen city-anarchie

College te Almelo wil extra camera's in centrum tegen city-anarchie

ALMELO - Het college van burgemeester en wethouders te Almelo wil het cameratoezicht in de binnenstad uitbreiden en de huidige vijftien camera's uitbreiden met zeven in de gemeenteraad zal er zijn zegen aan geven. Het college wil in zijn eigen woorden aldus 'de strijd aangaan met ernstige geweldsdelicten en verstoringen van de openbare orde in het uitgaansleven en de gemeenteraad vindt dat in meerderheid prima. De burgemeester wil trouwens geen stad die vol camera's hangt. Ook zei hij in een politiek beraad dat de beelden van het uitgaansvolk in het stadscentrum van Almelo niet langer dan 28 dagen worden bewaard.

Het college ziet uitbreiding van het cameratoezicht als één van de middelen om gewelddelicten en ordeverstoringen het hoofd te bieden. De camera’s vormen met de aanlooproutes naar de binnenstad straks één sluitend cameragebied, waardoor de functionaliteit naar het inzicht van het college zal toenemen. De gemeenteraad sprak er hedenavond oriënterend over. Veel weerstand was er niet bij de raadsfracties.

Wel klonk veel bijval, onder meer vanuit de Krikkengang en de Hofkampstraat, waar bewoners met name in de (de nachten en vroege ochtenden van de) weekenden. Volgens burgemeester Gerritsen is daar veel aandacht voor, onder meer door intensief cameratoezicht, want dat werkt volgens de burgemeester werkt ook preventief. Ook zei hij dat de horeca-ondernemers kunnen worden aangesproken op overlast; ze zijn volgens hem tot een afstand van tweehonderd meter wettelijk nog verantwoordelijk voor het (wan)gedrag van hun klanten.

 

Deel dit nieuws!