De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Gemeente wil twee ton bijdragen aan bewegingsonderwijs Geesteren

Gemeente wil twee ton bijdragen aan bewegingsonderwijs Geesteren

GEESTEREN - Onder de voorwaarde van het samen met de Aloysiusschool bewegingsonderwijs tot stand te brengen in het dorp Geesteren wil het college van burgemeester en wethouders der gemeente Tubbergen twee ton uit de reserve vrijspelen en ter beschikking stellen. Daar zijn wel voorwaarden aan verbonden. Zo dient dit bewegingsonderwijs uiterlijk vanaf mei 2023 te worden gegeven. Het is aan Geesteren om de keuze te maken.

De huidige gymzaal De Ransuil in Geesteren is dusdanig verouderd dat groot onderhoud noodzakelijk wordt geacht. Dat kost een paar duiten. Een andere mogelijkheid is afbraak voor nieuwbouw, wat gezien de staat waarin het huidige lokaal verkeert volgens het CDA-raadslid Stamsnieder en zijn PvdA-confrater Wessels vermoedelijk de beste optie is. Wessels gewaagde in een commissieberaad zelfs van 'een slim plan'. Ook wethouder Berning liet zich in die termen uit.

Formeel is de Tubbergse onderwijsstichting TOF, waaronder de Aloysiusschool ressorteert, is  eigenaar van het gebouw en heeft ook beheer en exploitatie in handen. De gemeente is verantwoordelijk voor groot onderhoud van de gymaccommodatie. De gemeenteraad van Tubbergen zal in de beslissende raadsvergadering zo goed als zeker voor de variant afbraak kiezen, als ook de dorpsgemeenschap van Geesteren zich voor een nieuwbouw-variant uitspreekt.

 

 

 

Deel dit nieuws!