De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Ook kritiek van Raad van State op nieuwbouwplan voor Lidl in Goor

Ook kritiek van Raad van State op nieuwbouwplan voor Lidl in Goor

GOOR - Na kritiek van inwoners en de gemeenteraad heeft nu ook de Raad van State weinig goede woorden over voor de gang der dingen ter zake de plannen voor de nieuwbouw van een supermarkt van het Lidl-concern aan de Kerkstraat te Goor, op de plek van de Rabobank. De kwestie houdt de gemoederen in het Twentse Haagje al maanden bezig.

Veel bewoners kapittelen de procedure in het algemeen, onder meer vanwege de onveilige situaties die zouden ontstaan bij het laden en lossen op de beoogde plek en de daarmee gepaard gaande overlast. In de gemeenteraad van gemeente Hof van Twente leeft ook veel kritiek, maar wethouder Meulenkamp gaf al een paar keer aan klem te zitten.  

Het zou de gemeente Hof van Twente namelijk ontbreken aan juridische middelen om de bouw van een supermarkt aan de Kerkstraat tegen te houden en om die reden zou de gemeente er niet aan ontkomen een omgevingsvergunning te verlenen, want dan ook de facto is gebeurd. Liever had de gemeente de Lidl laten zitten op het Weversplein.

Om dat te bevorderen zou het de gemeente ontbreken aan  beleidsinstrumentarium, omdat Lidl had al vergunning had voor nieuwbouw aan de Kerkstraat met de mogelijkheid van laden en lossen aan de Kerkstraat. Hierover ging het ook bij de Raad van State, waarbij bleek dat de gemeente weinig consequent is geweest in haar besluitvorming.

Het is, zo bleek ter zitting, volgens alle betrokken zo dat het beleid in de Goorse wirwar van besluiten en bezwaren, met name de sturing vanuit het gemeentehuis, op zijn vriendelijkst gezegd, nogal wisselend van signaal is gewest en nogal wankelmoedig van richting. Naar verwachting doet de Raad  van State in de loop van september uitspraak.

 

 

Deel dit nieuws!