De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Wierden vergoedt helft kosten beveiliging woonhuis burgemeester

Wierden vergoedt helft kosten beveiliging woonhuis burgemeester

WIERDEN - Het college van burgemeester en wethouders wil ruim tienduizend euro uittrekken voor de beveiliging van de woning van burgemeester Tigchelaar en haar echtgenoot. Het echtpaar kocht na de benoeming van de burgermoeder een vrijstaande woning aan de Rijssensestraat. Uit oogpunt van veiligheid zou een omheining wenselijk zijn.

De bedoeling is een wal op te werpen en een hekwerk te plaatsen. Het college stelt voor de helft van de kosten, die negentienduizend euro bedragen, aan de burgemeester over te maken als blijk van 'goed werkgeverschap'. 

Het echtpaar liet bij het zoeken van een woonhuis  het oog vallen op de karakteristieke idylle aan de Rijssensestraat, buiten de bebouwde kom, redelijk afgelegen en zonder hekken. Door het perceel te omheinen, zoals het college van burgemeester en wethouders het formuleert, is het privédomein van de Tigcjelaars 'niet meer zonder meer toegankelijk'. Dit dient de veiligheid en de privacy. De gemeenteraad moet er nog wel mee instemmen. Dat kan morgenavond oordeelvormend in commissieverband en later deze maand besluitvormend in de raadsvergadering.

 

Deel dit nieuws!