De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Hof van Twente ijvert voor meer 'leven' op de dodenakker in Goor

Hof van Twente ijvert voor meer 'leven' op de dodenakker in Goor

GOOR – De gemeente Hof van Twente gaat de begraafplaats in Goor verbeteren. In dat verband rept de gemeente over ‘vergroening’ en meer biodiversiteit, want die staat volgens de gemeente door ‘het type groen en de droogte van de laatste twee zomers’ steeds meer onder druk. Er is een bedrag van 29.500 euro voor gereserveerd.

De ‘groenbeleving’ op het kerkhof in Goor is volgens het college van burgemeester en wethouders ‘flink gedaald door dode beplanting’ wat voor ‘een troosteloze uitstaling’ zou zorgen, terwijl de begraafplaats aan de rand van de dorpskern ligt en daar juist een groene verbinding kan zijn met het buitengebied.

De bedoeling is onder andere de dode hagen vervangen voor een gemengde haag van heesters die bloemen en bessen dragen. Ook op andere plekken worden bloeiende soorten heesters en bomen aangeplant. Ook worden insectenhotels en nestkastjes geplaatst. Door deze maatregelen wordt volgens de gemeente de biodiversiteit vergroot en kan het groen beter tegen de gevolgen van klimaatverandering.’

De gemeente Hof van Twente heeft laten weten bezoekers van de dodenakker en partnerorganisaties bij de plannen te betrekken, zoals uitvaartondernemingen en de stichting BAB Belangenvereniging Algemene Begraafplaatsen Hof van Twente. Ook vogelwerkgroepen en instituties als Stadslandbouw en de Groene Loper wordt gevraagd mee te denken.

Deel dit nieuws!