De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   

Overigens DCCXXXI

Ootmarsum is een plaatje van een plaatsje, maar dan wel eenje met stadsrechten. Daar ontleent het volk van 'Ootmuske' een zekere status aan. Bronkhorst aan de Dinkel. Oude gebouwen getuigen van een roemrijk verleden, maar ouder en schoner dan al dat middeleeuwse gesteente met zijn galerietjes, gallemiesjes en geilemietjes bij elkaar zijn de wegen die naar het commanderietje leiden. Het mooiste stukje van de Ronde van Overijssel. Bovendien met Jos Bosch als burgemeester en Jon Joosten als ketendrager.

Vandaag moest ik er zijn voor een afspraak bij stadscafe de Guldene Crone, op gehanciptenafstand van de beste sigarenzaak van Twente. Voor al uw Te-Amo.

Het beraad in gemeen overleg ging over de toekomst van Twente, die zoals bekend met veertien joostens en even zovele boschjes eigenlijk permanent op het spel staat. Die kun je niet aan de slabakken en schlemielen van de Twentse politiek overlaten, zeker niet zolang zo'n vijfhonderd (ja, 500!) bestuurders tegenaan bemoeien, plus de belangenbehartigers van bedrijfsleven, onderwijsmolochs en adviesconglomeraten. Daar is weerwoord nodig, bijval én kritiek. Twente is te mooi voor verval.

Het credo van de Roskam is dit jaar een kwart eeuw oud, want dateert van het  oprichtingsjaar 1995. Twente is een prachtige stad met grote even prachtige parken.

Deel dit nieuws!