De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Hengelo heeft omgevingsvisie voor buitengebied; rest stad volgt

Hengelo heeft omgevingsvisie voor buitengebied; rest stad volgt

HENGELO - Het college van burgemeester en wethouders te Hengelo heeft voor de ommelanden bij de stad een omgevingsvisie vastgesteld: Hengeloos Buiten. In voorbereiding zijn omgevingsvisies voor de Binnenstad voor Hart van Zuid.

De Omgevingswet die 1 januari 2022 in werking treedt, beoogt een verregaande vereenvoudiging van het stelsel van wetgeving ten dienste van de ontwikkeling en het beheer van de leefomgeving, door tientallen wetten en honderden regels te bundelen.

De omgevingsvises, waarvan Hengelo er dus drie krijgt, zijn strategische documenten voor de lange termijn over de fysieke leefomgeving en beogen de samenhang tussen onder meer, water, milieu, natuur, landschap, verkeer en cultureel erfgoed.

De omgevingsvisie Hengeloos Buiten geeft aan hoe wordt gekeken naar de beleving en de productiviteit van het gebied en hoe het kan dienen voor de effecten van klimaatverandering en het opwekken van duurzame energie. Op een later moment wordt de omgevingsvisie specifieker uitgewerkt in het omgevingsplan.

Deel dit nieuws!