De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Dagbesteding van Zorgcentra in pand ABTB/Welkoop te Lonneker

Dagbesteding van Zorgcentra in pand ABTB/Welkoop te Lonneker

LONNEKER – Het voormalige gebouw van de ABTB/Welkoop in Lonneker krijgt een zorgbestemming. Met ingang van september huurt De Twentse Zorgcentra het karakteristieke pand aan de Lonneker Molenweg ten behoeve van dagbesteding van de Noaber, dat zich al jaren op ’t Bouwhuis bevindt, maar is daar uit zijn jasje gegroeid. Vóór de verhuizing haar beslag zal krijgen moeten nog wat kleine verbouwingen plaatsvinden.

De contacten met de naaste buren zijn al gelegd en die hebben geen bezwaren tegen de nieuwe bestemming. De Noaber is een dagbesteding in de vorm van een soort klussendienst. Het gaat dan vooral het werken met hout, zoals het maken, herstellen, pimpen van producten, waaronder plantenbakken, meubels en vogelkastjes. Deze producten worden ook verkocht.

De cliënten van de Noaber worden begeleid door medewerkers van De Twentse Zorgcentra. Er kunnen meer mensen komen te werken doordat er meer ruimte is. Een feestelijke (her-) opening zal op een later tijdstip plaatsvinden, na de coronatijd.

Deel dit nieuws!