De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Houthandel in Fleringen kan uitbreiden dankzij investering in natuur

Houthandel in Fleringen kan uitbreiden dankzij investering in natuur

FLERINGEN – De houthandel Lenferink in Fleringen kan uitbreiden op grond die de vader van de huidige eigenaar bijna vijftien jaar geleden al voor dit doel aankocht. De uitbreiding met werk- en opslagruimte is mogelijk doordat ook stevige investeringen in de natuur plaatsvinden via de zogenoemde Kwaliteitsimpuls Groene Omgeving. De gemeenteraad  zal 1 september zijn zegen moeten geven. Het ziet rnaar uit dat de raad met juichzang akkoord gaat.

‘Een positieve verandering ten opzichte van een aantal jaren geleden’, zegt Lenferink. ‘Mooi dat de grond die mijn vader in 2006 aankocht nu toch bebouwd mag worden’ Zijn vader begon het bedrijf in 1982, toen het vooral gericht was op bosbouw. Langzaam ging het bedrijf over op tuinhout. Momenteel bestaan de werkzaamheden voornamelijk uit het leveren van tuinhout en de bouw van schuttingen, schuurtjes en overkappingen.

De ‘groene’ wederprestatie’ betreft het aanplanten van een bos aan de Hagveldsweg en het naastliggende perceel omvormen tot grasland waar de natuur zijn gang kan gaan, een buitenruimte en berging bouwen bij Kulturhus de Spil voor Jong Nederland en een hek en vlonderpad maken voor Staatsbosbeheer. Op deze wijze schraagt de uitbreiding volgens wethouder Volmerink niet alleen de economie, maar ook de leefbaarheid. De tegenprestatie dient het algemeen belang en de beleving en de aanleg van bos en weide bevordert bovendien de biodiversiteit. De ondernemer mag zelf weten hoe hij wil investeren. Het is slim om dit in eigen buurt te doen.'

Deel dit nieuws!