De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Raadslid in Wierden uit politiek om beleid ambtelijk voor te bereiden

Raadslid in Wierden uit politiek om beleid ambtelijk voor te bereiden

WIERDEN - Kort na het zomerreces vindt opnieuw een stoelwisseling plaats in de gemeente Wierden, want het gemeenteraadslid Van Sluijs van het CDA houdt het voor gezien. Het is een opmerkelijke move, want Van Sluijs zal  vaker dan nu in het gemeentehuis zijn te vinden: hij wordt namelijk ambtenaar in Wierden. Van Sluijs verruilt de vaststelling van beleid voor de uitvoering. Hij gaat raadsvoorstellen voorbereiden op het vlak van cultuur en sport. Voor de opvolging is kandidaat Hakvoort, die al raasadervaring heeft, de belangrijkste kandidaat bij de christen-democraten/

Van Sluijs studeerde in Enschede na de Havo verpleegkunde en ging werken in het Medisch Spectrum Twente. Hij was vrijwilliger bij sportevenementen, zoals de Enschede Marathon en de FBK Games in Hengelo. Hij werd atletenmanager bij Global Sports Communication en verhuisde veertien jaar geleden naar Wierden, maar bleef bij de Enschede Marathon betrokken. Momenteel is Van Sluijs werkzaam bij TriviumMeulenbeltZorg, met oog voor zorg op maat.

Hij meldde bij het CDA zijn interesse voor de lokale politiek, kwam op de lijst en werd ondanks een tegenvallende uitslag (de christendemocraten verloren fors en zijn voor het eerst in de historie niet de grootste fractie in de raadszaal) in de politieke arena gekozen, met  sport en zorg als specifieke aandachtsgebieden. Hij stort zich nu op sport, zorg en cultuur, als ambtenaar.

Van Sluijs heeft ideeën genoeg om Wierden verder op te stoten en de vaart der gemeenten. Hij denkt in dat verband aan een doorbraak naar het nu nog weggestopte (verscholen) Binnnenhof teneinde daar 'een bruisend winkel- en horecaplein van te maken, met een wat hij noemt eigentijdse marketingcampagne en slimme merchandise, zeg maar handelswaar.

Deel dit nieuws!