De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Intensivering samenwerking vijf gemeenten havenbedrijf Twente

Intensivering samenwerking vijf gemeenten havenbedrijf Twente

HENGELO - Er staat een professionalisering van het gezamenlijke havenbeheer Twente op stapel. Dit behelst onder meer gezamenlijke uitvoering van de havenmeesterfunctie, het realiseren van één integraal administratief havengebied vóór het einde van dit jaar en het verstrekken van mandaat, volmacht en machtiging aan de havenmanager om de taken die zijn opgenomen in de samenwerkingsovereenkomst uit te kunnen voeren.

De gemeenten Almelo, Enschede, Hengelo, Hof van Twente en Lochem zien dit als 'belangrijke stap in de ontwikkeling van effectief en efficiënt (gezamenlijk) havenbeheer in Twente en de Achterhoek'.

Bij de oprichting van het samenwerkingsverband was het belangrijkste doel om de havens aan het Twentekanaal verder te ontwikkelen als logistieke hotspot. De context waarbinnen het Havenbedrijf Twente. De  havens van Enschede en Hengelo draaien prima en de overslagterminals in Hengelo en Almelo draaien steeds beter. En overigens heeft Combi Terminal Twente ook een belangrijke voet aan de trapper op de Maasvlakte te Rotterdam.

Het aantal binnenvaartschepen tussen Rotterdam en Twente neemt in rap tempo toe, het aantal ondernemers dat zich in Twente committeert neemt in snel tempo. De door 'bedrijven lang bepleite optimalisering van XL Park bij Bornerbroek in Almelo loopt als een tierelier, mede vanwege de excellente bereikbaarheid vanwege de ligging tussen A35, A1 en Twentekanaal. De samenwerking met XL Businesspark en de Vereniging van logistieke ondernemers heeft geleid tot nieuw elan. Als logistieke hotspot is Twente een gestage stijger in de Top Tien.

Deel dit nieuws!