De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   

Overigens DCCXXVII

En overal de buizerd. Ik vind het een geweldige vogel. De klapwiek bij de stijging, het standbeeld op de tak, de heerser in het luchtruim. Drie keer spotte ik hem vandaag, denkelijk telkens een andere, al weet ik dat niet zeker, want ofschoon ik een fan ben, is het ook weer niet zo dat ik ze uit elkaar kan houden. Ze dragen allemaal hetzelfde tenue. En allemaal roerloos.

Ik had een afspraak bij ToiToi in Nijverdal, sorry: op Nijverdal,  want het enige dorp hier te lande waar ze 'op' het dorp zijn en 'in' de berg. Afijn, de wegen er naar toe zijn de moeite meer dan waard, wat u zegt, berg en dal. Ik fietste ernaar toe over het fietspad tussen Spoorlijn en Wierdenseveld. Na mijn gesprek op het terras van ToiToi fietste ik richting Haarle en daarbij voorheen 'Kökkies Da' trapte ik me manmoedig richting Lemelerveld om vervolgens af te buigen richting de Piksen.

U denkt misschien: wanneer komt die buizerd in beeld, kletskous. Welnu, de eerste zat op een paaltje aan de Westerveenweg, de tweede trof ik op een paaltje bezijden de Luttenbergerweg en de derde had domicilie gekozen op een knoestige boomstammenpaal aan de Heerdinkschotweg. Buizerds zijn de paalwachters van de knottenomen en de rikkepalen.

 

Deel dit nieuws!