De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Komende decennium behoefte aan ruim tweehonderd huizen Enter

Komende decennium behoefte aan ruim tweehonderd huizen Enter

ENTER - Er bestaat in het dorp Enter de komende tien jaar behoefte aan 244 nieuwe woningen. Ze zullen deels moeten verrijzen in de tweede fase van de woonwijk De Berghorst. Dit blijkt volgens de gemeente Wierden uit woningmarktonderzoek. Omdat een deel van de plannen bestaat uit principeverzoeken en schetsplannen zijn houdt het college van burgemeester en wethouders rekening met een 'planuitval' van twintig procent. Dit betekent sec voor De Berghorst dat in de tweede fase van deze wijk zo'n honderd worden opgetrokken.

Ook is de kwalitatieve behoefte van de circa honderd woningen in De Berghorst onderzocht. Dit leverde op dat ruwweg een kwart van de geïnteresseerden voor dure rijwoning gaat en een zelfde percentage opteert voor goedkopere twee-onder-één-kapper. Tien tot twintig procent wenst een appartement in de sociale huursector. Dat geldt eveneens voor een zogenoemde levensloopgeschikte woning.

Voor de sociale woningbouw staat de woningcorporatie Reggewoon aan de lat. In de prestatieafspraken met Reggewoon Inmiddels hebben gemeente en Reggewoon ambtelijk overeenstemming om vijftien levensloopbestendige appartementen/studio’s  en tien levensloopbestendige grondgebonden huurwoningen te realiseren. De gronden voor de koophuizensector zij in bezit van twee ontwikkelaars.

 

 

Deel dit nieuws!