De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Ruim ton rijkssteun voor noodlijdende cultuur in Hof van Twente

Ruim ton rijkssteun voor noodlijdende cultuur in Hof van Twente

GOOR - De gemeente Hof van Twente krijgt 105.000 euro van de rijksoverheid voor steun aan culturele voorzieningen. Dat schrijft het college van burgemeester en wethouders in reactie op vragen van de raadsfractie van D66, SP en GroenLinks. De gemeente mag het geld naar believen verdelen en zal de raad een voorstel doen toekomen.

Op de vraag of het college kwijtschelding van de huur van het theater De Reggehof en mogelijk andere instellingen overweegt stelt het college regelmatig overleg met instellingen te hebben, waarbij de liquiditeit en acute problemen aan snee komen. En vervolgens: ‘Deze zijn er op dit moment niet. Specifiek ten aanzien van De Reggehof geldt dat het de primaire verantwoordelijkheid van bestuur en directie is om De Reggehof toekomstbestendig te maken, onder meer gelet op Corona. Dit vraagt om structurele aanpassingen in de bedrijfsvoering. Deze worden op dit moment doorgevoerd. Dit staat los van wat wij als gemeenten incidenteel kunnen doen.’

Extra geld van de provincie Overijssel voor cultuur verwacht het college niet, want het gedeputeerde De Witte zou een bedrag van 1,8 miljoen aan steungeld hoofdzakelijk ‘aan de door de provincie gesubsidieerde instellingen' willen overmaken.

Deel dit nieuws!