De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Begin aanleg stadsbeek Enschede damt de wateroverlast verder

Begin aanleg stadsbeek Enschede damt de wateroverlast verder

ENSCHEDE -  Met de aanleg van de Stadsbeek pakt de gemeente Enschede de (grond)wateroverlast in de Elferinkstraat én in de omliggende wijken Stadsveld en Pathmos aan. Het bedrijf Dura Vermeer Infra begint maandag met de werkzaamheden. Door de verlenging van de Stadsbeek krijgt de Elferinksweg vanaf de B.W. ter Kuilestraat tot en met de kruising met de Poolmansweg een volledig nieuwe inrichting.

De wijken Stadsveld en Pathmos zijn de laagst gelegen delen op het grondgebied der gemeente Enschede. Wanneer het hard regent, stroomt water vanuit de andere wijken hiernaartoe. Straatkolken kunnen het regenwater niet zo snel afvoeren en de riolering kan zoveel water in één keer niet goed verwerken. Hierdoor komen straten blank te staan en hebben bewoners geregeld wateroverlast.

Volgens wethouder Van Houdt krijgt Enschede in de toekomst steeds vaker te maken met zware regenbuien, hoge temperaturen en periodes van droogte. Van Houdt: ‘De aanleg van de Stadsbeek pakt de wateroverlast aan. Overtollig grondwater en regenwater stroomt de beek in. Dit schone water komt niet meer in het riool terecht, waardoor het riool minder belast wordt en het water niet meer hoeft te worden gezuiverd. Tevens maakt de beek de omgeving vele malen groener.'

De aanleg van de Stadsbeek begon ruim drie jaar geleden. In de afgelopen jaren is de beek aangelegd in de Bruggertstraat, de Rembrandtlaan en de B.W. ter Kuilestraat, waar de wateroverlast volgens de wethouder aanzienlijk is verminderd. Het derde deel is naar verwachting in de zomer van 2021 gereed. De gemeente Enschede werkt in dit bestek samen met het waterschap Vechtstromen, de provincie Overijssel, de woningcorporaties en bewoners. 

Deel dit nieuws!