De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Macbeth keert 'coronaproof' gedwongen terug in de grensstreek

Macbeth keert 'coronaproof' gedwongen terug in de grensstreek

TWEKKELO – Het is door de nood gedwongen, vanwege corona, dat het Twents/Duitse toneelensemble King’s Men deze nazomer de voorstelling herneemt, te weten ‘Macbeth’. Het betreft een meertalige voorstelling op bijzonder genoemde buitenlocaties in de grensstreek. Om te beginnen zondagmiddag in Twekkelo. Het heet een opgewarmd theatergenot te zijn, maar wel coronaproof.

Een nieuwe productie van het gezelschap van artistiek leider Silvia Andringa zat in de pen, maar is doorgeschoven, vanwege het lijden der tijden, maar om tóch te spelen is volgens acteur Laurens ten Den gekozen voor een herneming van ‘Macbeth’, dat vorig jaar al tot de verbeelding sprak. Vier acteurs uit Duitsland en Nederland vertellen met vuurvreterij en spektakteltekst het bekende verhaal over, roddel, leugen, hebzucht  en geilheid, losjes gebaseerd op Shakespeare; met razende snelheid en droge humor, met vurige tongen in hele en halve dialecten. Dat gebeurt op bijzondere plekken.

Wat de regio Twente betreft vindt het Nedersaksische spektakel als gezegd zondagmiddag plaats in Twekkelo, bij de Zouttoren. Vervolgens zijn er voorstellingen bij kasteel Warmelo te Diepenheim, op Landgoed Zonnebeek in Enschede, de Houtzagerij Twickel in Delden, de havezate Herinckhave te Fleringen, Erve Beverborg in De Lutte en het Kalheupinkpark in Oldenzaal. 'Macbeth' toert langs de Duits-Nederlandse grens en speelt op landgoederen, kastelen, parken of op plaatsen met cultureel en industrieel erfgoed, die met hun decor de kracht van de openluchtproductie onderstrepen.

 

 

Deel dit nieuws!