De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Begin van rotondeklus in Oldenzaal ook voltooiing van fietssnelweg

Begin van rotondeklus in Oldenzaal ook voltooiing van fietssnelweg

OLDENZAAL - Het  wegenbouwbedrijf NTP begint volgende week met de aanleg van de veelbesproken rotonde in de Enschedesestraat te Oldenzaal. Dat gebeurtop het kruispunt met de Schelmaatstraat en de J.H. Nieuwenhuisstraat. Ook wordt het laatste deel van de fietssnelweg F35 bezijden de Enschedesestraat aangelegd. Vanwege de klus is tot halverwege december een gedeelte van de Enschedesestraat afgesloten. Dit betekent dat ook de bushaltes, tussen de J.H. Nieuwenhuisstraat en Lossersestraat, buiten gebruik zijn.

In de tweede fase is het hele kruispunt afgesloten en in de derde fase het kruispunt  van de J.H. Nieuwenhuisstraat en de Oude Lossersestraat. Door de aanpassingen wordt het kruispunt veiliger en heeft de F35 in de Hanzestad een duidelijk begin en einde. Het grootste deel van de fietssnelweg, die vorig jaar werd aangelegd, wordt doorgetrokken tot aan het kruispunt Enschedesestraat-J.H. Nieuwenhuisstraat. De fietssnelweg is toen in één richting aangesloten, omdat er nog grond moest worden aangekocht.

Het bestaande hekwerk wordt verplaatst richting de appartementen, namelijk op de nieuwe kavelgrens. Dit is nodig, omdat het nieuwe fietspad breder wordt dan het huidige pad. Er wordt extra groen aangebracht in het grasveld voor de appartementen. De bomen in dat gedeelte blijven staan.

Op het kruispunt Enschedesestraat/J.H. Nieuwenhuisstraat/Schelmaatstraat hebben de afgelopen jaren regelmatig ongevallen plaatsgevonden. Door de aanleg van de rotonde zullen de verkeersafwikkeling en het zicht volgens de gemeente  verbeteren, waardoor het kruispunt veiliger wordt en verkeersknelpunt opgelost.

 

Deel dit nieuws!