De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Fietsoplaadpunt in centrum in Nijverdal voorziet in een behoefte

Fietsoplaadpunt in centrum in Nijverdal voorziet in een behoefte

NIJVERDAL - Het nieuwe fietsoplaadpunt in centrum van Nijverdal blijkt in trek. Het ingebruikneming bij het  Platform Duurzaam Hellendoorn in een pand aan de Grotestraat blijkt in een behoefte te voorzien. Het oplaadpunt kwam tot stand met behulp van de Fietsersbond en kreeg een plek op de rechtergevel van het duurzaamheidscentrum, dat eerder dit jaar werd geopend.

Volgens bestuurslid Nije Bijvank, secretaris/penningmeester van het duurzaamheidscentrum, geeft aan dat de vrijwilligers tevreden zijn over de belangstelling voor de activiteiten en initiatieven in het centrum, dat door wethouder Nijhof van Duurzaamheid werd geopend.

Naar het oordeel van vice-voorzitter Paalman is blij met de steun van de Fietsersbond voor een oplaadpunt te realiseren. Een dergelijke service past volgens haar 'natuurlijk uitstekend' bij de doelstellingen van het platform, want raakt aan alles wat te schaften heeft met natuur, milieu en klimaat. Daar komt bij dat het aantal elektrische fietsen ook 'op' Nijverdal snel toeneemt, wat het belang van een netwerk van oplaadpunten onderlijnt, helemaal als ze een registratie krijgen.

Deel dit nieuws!