De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • GroenLinks wil verbod gebruik glyfosaat in landbouw Hof van Twente

GroenLinks wil verbod gebruik glyfosaat in landbouw Hof van Twente

DELDEN – In navolging van andere gemeenten zou ook de gemeente Hof van Twente het gebruik van glyfosaat. Dat vindt de raadsfractie van GroenLinks  in deze gemeente. Het raadslid Sanchez is een gemeentelijk verbod op het gebruik van belang voor de biodiversiteit én de volksgezondheid.

Sanchez laat in vragen aan het college van burgemeester en wethouders weten op de site ‘Nieuws uit Delden’ te hebben gelezen dat de gemeente niets voor een verbod voelt, want dat het gebruik van glyfosaat volgens de landelijke richtlijnen is toegestaan. Naar de inschatting van Sanchez zijn de nadelen evident, waarbij ook wijst op een rapport van de Gezondheidsraad.

Ook stelt het raadslid van de eenmansfractie dat in gesprek met ‘belangstellende inwoners’ eerder dit jaar de suggestie is gedaan om samen met ‘geïnteresseerde landbouwers’ een werkgroep te vormen om beleidsvoorstellen voor de gemeente te inventariseren.

Sanchez: ‘Door met elkaar in gesprek te blijven over oplossingen kunnen we met heel veel kleine stappen grote vorderingen maken op het terrein van duurzame plattelandsontwikkeling. De toekomst is aan de natuur-inclusieve landbouw. Daar wil je dan toch als gemeentebestuur met volle zeilen op af koersen.’ Hij zal er na het zomerreces voorstellen voor lanceren.

Deel dit nieuws!