De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Rechter vindt dat afsluiting gasleiding bewoner niks mag kosten

Rechter vindt dat afsluiting gasleiding bewoner niks mag kosten

VRIEZENVEEN/ASSEN – Het ziet ernaar uit bewoners van huizen met een gasaansluiting daar gratis van af kunnen. Zulks blijkt uit een lang verwachte uitspraak van de Rechtbank Noord-Nederland. De kantonrechter vindt de argumenten van netbeheerder Rendo onzin. Gasverlaters hoeven niet te betalen voor als ze de gasleiding verwijderen.

Op deze praktijk hintte vorig jaar de lokale partij GBT In de gemeente Twenterand al, want fractievoorzitter Elzinga voorspelde dit toen al met zoveel woorden.

Tot nu toe claimen netbeheerders dat de klant verplicht is om verwijdering van de installatie aan te vragen en daarvoor honderden euro’s moeten betalen.  In de regio Twente gaat het dan vooral om netbeheerder Cogas, waarvan negen gemeenten in de regio trouwens eigenaar zijn, dus gaaat het voordeel voor de klant ten koste van het bedrijfsresultaat.

Als een woningeigenaar van het gas af wil, wat steeds meer gemeenten met plannen voor aardgasvrije wijken sterk bevorderen, dan moet zulks volgens de uitspraak van de rechtbank te Assen kosteloos kunnen. Onduidelijk is of netbeheerders in beroep gaan.

Deel dit nieuws!