De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Aanleg van voetpad ter ontsluiting wijk De Saller in Losser

Aanleg van voetpad ter ontsluiting wijk De Saller in Losser

LOSSER/DEN HAM – Het wegenbouwbedrijf Roelofs uit De Ham begint volgende week met de werkzaamheden voor een voetpad langs de Lutterstraat tussen de Arendshorst, Wolshagen en Arkelstein in Losser. De werkzaamheden nemen een kleine maand in beslag. Tijdens de klus wordt één rijbaan afgesloten, teneinde de verkeershinder binnen de perken te houden.

Er worden verkeerslichten geplaatst om het verkeer zo goed mogelijk te geleiden. Fietsers vanuit de wijk De Saller en vanaf De Lutte worden omgeleid. Het fietsverkeer kan kiezen voor de route via Wolshagen en de Lutterstraat (kant Bredenhorst). Doorgaand fietsverkeer op de Havezatensingel wordt omgeleid via de Arendshorst en de Lutterstraat (kant Bredenhorst).

Het voetpad is volgens het gemeentebestuur van belang voor de veiligheid. Steeds meer voetgangers gebruiken nu namelijk de rijbaan waar een maximumsnelheid geldt van vijftig kilometer. Dit is onveilig voor zowel de voetgangers als ook de overige weggebruikers. De aanleg gaat wel ten koste van de wadi’s bij de woningen aan de route.

Deel dit nieuws!