De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Nieuwe moskee probleemloos in Almelo; bouw kan snel van start

Nieuwe moskee probleemloos in Almelo; bouw kan snel van start

ALMELO -Tegen de bouw van een nieuwe moskee in Almelo bestaat onder de bevolking geen noemenswaardig inhoudelijk bezwaar. Dat geldt ook voor de gemeenteraad die in ruime meerderheid instemde, met vier van de 31 stemmen tegen.  In de nieuwbouw komt behalve een moskee ook een cultureel-maatschappelijk centrum. Het gebouw gaat een kleine drieduizend vierkante meter omspannen, krijgt drie verdiepingen, tot twaalf meter hoog, plus twee minaretten die tot maxiaal dertig meter mogen reiken.

De  nieuwe moskee verrijst aan de Bellavistastraat, nabij het NS station en het ROC van Twente. Er was van meet af aan geen sprake van noemenswaardig protest, ofschoon de zorgorganisatie ZorgAccent beducht was voor waardevermindering van haar pand en voor parkeerproblematiek in de buurt.

De huidige Yunus Emre-moskee was een van de eerste moskeeën van Nederland en is vernoemd naar een vermaarde soefi-dichter en islam-mysticus met een eminent poëtisch en filosofisch oeuvre. De opening van de moskee in 1974 gebeurde door toenmalig minister Boersma van Sociale Zaken en was nationaal nieuws, nadat de eerste steen was gelegd door de Turkse ambassadeur in Nederland.

 

Deel dit nieuws!