De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Wierden betaalt zes ton voor F35 naar Nijverdal; provincie 2,4 miljoen

Wierden betaalt zes ton voor F35 naar Nijverdal; provincie 2,4 miljoen

WIERDEN - De gemeente Wierden moet zes ton bijdragen aan de aanleg van een nieuw deel van de fietssnelweg F35 in de richting van Nijverdal. Van de kosten. Het gaat om het deel Rijssensstraat-Kruissteenweg dat naar verwachting nog dit jaar wordt aangelegd en het deel van de Kruissteenweg via de Stegeboersweg naar de Ten Cateweg. Voor dat tweede deel dient het bestemmingsplan te worden gewijzigd. Dit is eenvoudig nu blijkt dat er bij de gemeente géén bezwaren zijn ingediend.

Vanaf de Ten Cateweg zal de F35 richting Nijverdal voeren, bezijden de N35, en de uitvoering hiervan zal plaatsgrijpen in combinatie met de vernieuwing van de autoweg, die als bekend twee keer twee rijstroken krijgt met een maximum snelheid van honderd kilometer per uur.

Ofschoon de gemeente Wierden voor zes ton aan de lat staat zijn de kosten de fietssnelweg tussen de Rijssenstraat en de Ten Cateweg inclusief tunnelwerk begroot op drie miljoen, maar van dat bedrag neemt de provincie Overijssel het merendeel op het zere been. te weten 2,4 miljoen.

Deel dit nieuws!