De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Vitens vreest tekort aan drinkwater en roept op tot matiging gebruik

Vitens vreest tekort aan drinkwater en roept op tot matiging gebruik

NIJVERDAL - He drinkwaterbedrijf Vitens waarschuwt dat de waterdruk de komende dagen flink kan afnemen doordat er met het warme weer veel meer water wordt gebruikt dan normaal. Het bedrijf verzoekt inwoners van Twente en ommelanden te stoppen met het sproeien van tuinen en het vullen van zwembaden. in de particuliere tuinen.

Verder spreekt Vitens de hoop uit dat mensen zo kort mogelijk douchen, de wasmachine alleen in nachtelijke uren laten draaien en de komende dagen géén auto's gaan wassen. De oproep geldt voor de huidige warme periode die - zo meldt het de drinkwaterproducent tot woensdag duurt. Vitens levert drinkwater in vijf provincies en aan vijf miljoen klanten.

Sinds woensdag gebruiken klanten van Vitens veel meer water dan normaal. Op een normale dag wordt ongeveer één  miljard liter verbruikt en dezer dagen 1,4 miljard liter. De grootste toename is gemeten in Overijssel en Gelderland. Volgens de woordvoerder heeft dit te maken met de vele recreatiemogelijkheden in deze provincies.

Als de waterdruk wordt verlaagd, kan het zomaar voorkomen dat bij het douchen slechts een klein straaltje water uit de douchekop komt. Volgens Vitens is het belangrijk dat iedereen deze warme periode verstandig omgaat met het drinkwater. Hoewel de waterdruk nog nooit volledig is weggevallen doordat mensen massaal water verbruiken vanwege hoge temperaturen, kan dit in theorie wel voorkomen. De woordvoerder benadrukt dat Vitens dit graag wil voorkomen.

 

 

Deel dit nieuws!