De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Dorpsraad in Markelo boos over ABZ-reactie van provinciebestuur

Dorpsraad in Markelo boos over ABZ-reactie van provinciebestuur

MARKELO – De dorpsraad van Markelo heeft met bittere teleurstelling kennisgenomen van de afwijzing door het college van gedeputeerde staten provincie Overijssel  van het plan om te onderzoeken of het bedrijf ABZ Veevoeders uit het dorpscentrum kan verdwijnen door te bevorderen dat het naar een bedrijvenpark nieuwbouw te plegen.

Het idee voor een serieus onderzoek naar ‘uitplaatsing van de veevoederfabriek’ komt van twee Overijsselse statenleden met Markelose affiniteit, te weten VVD-politicus Leferink  en fractievoorzitter Wissink van de PvdA.

Volgens de dorpsraad laat het dagelijks bestuur der provincie Overijssel de bevolking van Markelo onredelijk hard vallen door niet mee te willen werken aan een verplaatsing van (een onderzoek naar) de verplaatsing van ABZ naar een plek buiten het dorpscentrum. Dat  vindt de dorpsraad eigenlijk niet kunnen.

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Hof van Twente heeft laten weten ook geen geld te hebben voor een financiële bijdrage. De enige kans is dat Provinciale Staten wat meer ruimte wil bieden om de mogelijkheden te onderzoeken. Die kans is niet uitgesloten omdat VVD en PvdA  deel uitmaken van de provinciale coalitie.

Deel dit nieuws!