De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • D66 in Enschede bezorgd over toename diefstal (elektrische) fietsen

D66 in Enschede bezorgd over toename diefstal (elektrische) fietsen

ENSCHEDE - De raadsfractie van D66 te Enschede wil van het college van burgemeester en wethouders weten of ook in deze stad het aantal diefstallen van (elektrische) fietsen toeneemt en dat er op dit front sprake is van een vorm van diefstal, waarbij de buit naar het buitenland verdwijnt.

In  een brief met vragen voor het college meldt D66-fractleider Tillema in koert tijd twee keer door een slachtoffer te zijn benaderd. Bij de aangifte gaf de politie aan dat veelvoorkomend is en dat het veelal gaat om het te gelde maken van fietsen die naar Duitsland en Polen zouden gaan.

Enschede staat volgens Tillema al jaren hoog op de lijstjes van fietsendiefstal. 'Sinds de corona-uitbraak zijn er veel meer fietsen verkocht, vooral ook veel meer (dure) elektrische fietsen. Tegelijk staat er een nieuwe lichting -vooral fietsende- studenten klaar om in onze stad aan de slag te gaan. Zeker nu steeds meer mensen in onze stad gebruikmaken van de (elektrische) fiets, is het zaak om deze vorm van criminaliteit in te dammen. Tillema stelt dat Enschede al veel doet om diefstal te verminderen, zoals de actiedagen tegen fietsendiefstal, georganiseerd door de gemeente en de politie. 'Maar wat D66 betreft is dat niet voldoende, zeker in het licht van onze ambitie als fietsstad', aldus de fractievoorman der Democraten en hij wil weten het college er aan denkt te doen.

 

 

Deel dit nieuws!