De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Tuincentrum aan Postweg in Oldenzaal wijkt voor drie landhuizen

Tuincentrum aan Postweg in Oldenzaal wijkt voor drie landhuizen

OLDENZAAL - Er zullen die woningen worden gebouwd op de plek van het huidige tuincentrum met kassen aan de Postweg in Oldenzaal. Al een paar jaar terug liet eigenaar Uit het Broek weten te gelegener tijd te willen stoppen met het bedrijf. Dat moment is nu aangebroken. Uit het Broek verkoopt de kwekerij met kassen.

Uit het Broek acht nu de tijd gekomen op de gronden, met een omvang van 1,3 hectare aan kassen, drie woningen te laten bouwen in de vorm van wat 'een landelijk erf' wordt genoemd. Daarover werd enkele jaren geleden al overeenstemming met de gemeente bereikt. De woningen krijgen 'een modern-landelijke uitstraling'. Er zijn tijdens de tervisielegging geen bezwaren ingebracht en derhalve staat niets de bouw nog in de weg. Het college van burgemeester en wethouders der gemeente Oldenzaal heeft besloten de gemeenteraad na de zomervakantie een voorstel te doen tot het (ongewijzigd) vaststellen van het bestemmingsplan.

Er zijn de afgelopen jaren meer tuincentra in Twente opgedoekt om ruimte te maken voor woningen, onder meer aan de Njreesweg in Almelo (Oude Wesselink), Schapendrift in Bornerbroek (Ankoné) en Vriezenveenseweg in Wierden (Ensink).

Deel dit nieuws!