De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Voorschot anderhalve ton op bijdrage Dinkelland aan voetbalclub

Voorschot anderhalve ton op bijdrage Dinkelland aan voetbalclub

DENEKAMP - Het college van burgemeester en wethouders der gemeente Dinkelland stelt de gemeenteraad voor een eenmalige subsidie van anderhalve ton te verstrekken aan de voetbalclub SDC'12 te Denekamp. Het geld is bestemd voor het 'opwaarderen' van de hoofdentree en de parkeerplaatsen op het sportcomplex van de vereniging. Het gaat trouwens om een voorschot, wat zou betekenen dat er op den duur nog meer geld uit de gemeentekas naar het sportpark wordt gedragen, al is onduidelijk hoeveel en wanneer.

In idit bestek speelt de Stichting Promotie en Accommodatie SDC'12 een belangrijke rol. Deze stichting ontstond na de privatisering  van het clubgebouw en de kleedkamers van het toenmalige DOS ’19, om geld te genereren voor uitbouw en renovatie. Na de fusie met Sportclub Denekamp tot SDC ’12 werden ook de velden en gebouwen van deze club aan de Bögelscamp opgenomen in de Stichting Promotie en Accommodatie.

De stichting, die geen winstoogmerk heeft, staat los van SDC’12 en de club heeft dan ook geen zeggenschap in en over de stichting die de sportparken de Molendijk en de Bögelscamp in het bezit heeft als ook de gebouwen, de velden en alle omliggende gronden. Er lopen al geruime tijd gesprekken met de gemeente Dinkelland om in de toekomst op de grond van de voormalige vereniging Sportclub Denekamp (Sportpark de Bögelscamp) kavels voor woningbouw uit te geven, maar dat is, als het al gebeurt, lange termijn-werk.

Deel dit nieuws!