De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Timmerhuis te Vriezenveen krijgt voor 837.000 euro 'rioolklus' Goor

Timmerhuis te Vriezenveen krijgt voor 837.000 euro 'rioolklus' Goor

GOOR - Het infrabedrijf Timmerhuis Weg- & Waterbouw te Vriezenveen krijgt in de gemeente Hof van Twente de opdracht het rioolvervangingsproject Kievitstraat en omgeving te Goor uit te voeren. De firma was met een bedrag van 837.000 euro de laagste bieder van de vier bedrijven de op de meervoudig onderhandse aanbesteding inschreven.

Het college heeft de gemeenteraad geïnformeerd, want dat is volgens afspraak bij opdrachten vanaf een half miljoen.  De klus betreft een nieuw rioolleidingensysteem benevens nieuwe weginrichting voor de Kievitstraat, Leeuwerikstraat en Merelstraat te Goor.

De bestaande riolering vertoont mankementen Bovendien krijgen alle straatdelen een dubbel uitgevoerd rioolsysteem: één voor afvalwater en één voor regenwater. Na het rioolwerk wordt de bestrating opnieuw aangebracht en voorzien van aangeduide parkeervakkken.

In het kader van duurzaamheid krijgt de bestrating in de rijbaan gebakken klinkers. Voor het trottoir en de hoge band langs de rijbaan wordt gebruik gemaakt van cementloos beton. De Leeuwerikstraat zal als éénrichtingsverkeer worden ingericht, met de rijrichting van de Scherpenzeelseweg naar de Kievitstraat. En de rijbaan hier wordt versmald met verhoogd parkeren aan de kant van de even huisnummers.

 

 

Deel dit nieuws!