De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Almelo, Borne en Haaksbergen stappen uit omroepkolos 1Twente

Almelo, Borne en Haaksbergen stappen uit omroepkolos 1Twente

ALMELO - Uit onmin en frustratie hebben de lokale omroepen van Almelo, Borne en Haaksbergen besloten de samenwerking met de lokale omroep van Enschede in het construct 1Twente te beƫindigen. De lokale omroep van Hengelo blijft voorshands met die van Enschede samenwerken in wat ook wel het Regionaal Media Centrum Twente (RMCT) wordt genoemd.

'Zonder al te diep in details te treden was het sinds medio 2019 zo dat die samenwerking steeds minder bracht in onze richting, terwijl er andersom wel meer van ons gevraagd werd, onder meer in financiĆ«le zin. De besluiten die daaronder lagen waren niet in gezamenlijkheid en instemming met de deelnemende omroepen besproken, laat staan besloten. Sinds september hebben de besturen van drie omroepen die bezwaren kenbaar gemaakt en alles geprobeerd om tot een redelijke verhouding te komen in het samenwerkingsverband', meldt het bestuur van de lokale omroep in een schrijven.

De afgelopen maanden kwamen de besturen der vijf omroepen niet nader tot elkaar en dat bracht Almelo, Borne en Haaksbergen tot de conclusie dat een vertrek uit het samenwerkingsverband 'onvermijdelijk' is. Ze zijn van mening dat ze de taak van lokale omroep individueel beter kunnen uitvoeren in hun verzorgingsgebied. De toegevoegde waarde van het samenwerkingsverband zou afgelopen jaar 'structureel zijn afgebouwd' ten faveure van een 'fusie-omroep'. Di zal volgens Almelo te koste gaan van 'hyperlokale content', waarmee de omroepen zich het sterkst zouden profileren.

Op de site van 1Twente in Enschede wordt niets gemeld over de breuk, wel zijn de bijdragen van de collegae in Almelo, Borne en Haaksbergen per direct verwijderd, zonder tekst of uitleg.

Deel dit nieuws!