De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Paters kampeert op Binnenhof; Wissink wil provinciesteun gemeenten

Paters kampeert op Binnenhof; Wissink wil provinciesteun gemeenten

VRIEZENVEEN/HENGELO - Het financieel uitwringen van gemeenten door rijkskortingen heeft zeker in combinatie met de noodzaak van lokale bezuinigingen om begrotingen sluitend te maken ernstige gevolgen. Dat heeft wethouder Paters van Twenterand doen besluiten naar Den Haag te reizen en zijn camper op het Binnenhof te stallen teneinde landelijk politieke aandacht te genereren.

Paters vermoedt trouwens dat collega-wethouders uit hert land hem zullen navolgen. zodat het Plein voor  de Tweede Kamer mogelijk aan de krappe kant zal zijn, maar dan kan er altijd nog een anderhalve-meter-camping-samenleving op het Malieveld ontstaan.

De statenfractie van de PvdA  vroeg recent in vragen aan het college van gedeputeerde staten van Overijssel hoe de provinciale overheid de gemeenten denkt financieel te ontlasten om aldus bij te dragen aan het in stand houden van basisvoorzieningen, waarnij fractievoorzitter Wissink expliciet bibliotheken en sportvoorzieningen noemde, want die dreigen volgens haar te worden afgebroken. 'De gevolgen voor de leefbaarheid zijn enorm.'

De provincie heeft, stelt Wissink vast, ook nog een wettelijke positie in haar rol als financieel toezichthouder voor de gemeenten en het lukt een derde van de gemeenten niet hun begrotingen financieel sluitend te krijgen. Wissink wil weten of het college van oordeel is zijn toezichthoudende rol op dit punt op te schorten en wat daarvan dan  de consequenties zijn.

 

Deel dit nieuws!