De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Enschede houdt vast aan 1,3 miljoen van minister voor sportstimulering

Enschede houdt vast aan 1,3 miljoen van minister voor sportstimulering

ENSCHEDE - De gemeente Enschede tekent bij de minister bezwaar aan tegen de toekenning van 'slechts' vier ton voor de stimulering van sport. Er was op dik 1,3 miljoen gerekend. Het geld werd aangevraagd op basis van een regeling voor de specifieke uitkering stimulering sport.

Het college van burgemeester en wethouders meent dat Enschede gezien de regeling recht kan laten gelden op het aangevraagde bedrag. Als minister Van Ark in een gesprek niet alsnog met het volle pond over de brug komt, zal de gemeenteraad worden gevraagd bezwaar te maken.

Voorshands gaat het college ervan uit dat er sprake is van misverstand. Als dat niet zo blijkt te zijn, dan is het indienen van een bezwaarschrift de enig overgebleven mogelijkheid om de minister op andere gedachten te brengen. Omdat de standaard bezwaartermijn 11 augustus verloopt heeft het college een pro forma-bezwaar ingediend teneinde de positie van de gemeente zeker stellen.  De nadere onderbouwing van het bezwaar zal dan in een later stadium – kunnen plaatsvinden.

 

 

Deel dit nieuws!