De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Boerderij Aveskamp in beeld als plek voor koepelschool Denekamp

Boerderij Aveskamp in beeld als plek voor koepelschool Denekamp

DENEKAMP - De gemeente Dinkelland verwacht na het zomerreces een plan te krijgen van de gezamenlijke schoolbesturen voor de onderwijshuisvesting in Denekamp. Eén van de opties is de mogelijkheid over te gaan naar kavels op die deel uitmaken van de ‘boerderij Aveskamp’ De gemeente heeft gesprekken met andere kandidaten voorshands 'in de wacht' gezet.

Al geruime tijd vinden over gezamenlijke huisvesting van scholen gesprekken plaats van de onderscheiden besturen met gemeente. Al voor de vakantie, een maand geleden, werd een eerste opzet besproken. Na de vakantie worden de eerste concrete resultaten verwacht. Het is volgens wethouder Duursma 'een pittige opgave' om tot overeenstemming te komen.

'We zijn op de goede weg en willen nu graag de vaart erin houden', aldus Duursma. Aan tafel zitten de schoolbesturen van KONOT, Consent, Twents Carmel College en de gemeente Dinkelland. De gemeenteraad besloot eind vorig jaar geld vrij te maken voor onderzoek. Hierin wordt planvorming voor de basisschool de Zevenster meegenomen samen met de scholen vallend onder KONOT.

Deel dit nieuws!