De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Almelo en Van Merksteijn ordenen bezit bedrijvenpark Twente-Noord

Almelo en Van Merksteijn ordenen bezit bedrijvenpark Twente-Noord

ALMELO - Het staalbedrijf Van Merksteijn en de gemeente Almelo hebben overeenstemming bereikt over een aantal grondtransacties om tot een meer logische gebiedsindeling. Na ‘diverse gesprekken’ met de directie van het bedrijf is een akkoord bereikt, waarbij de gemeente een bedrag van 174.000 euro moet bijbetalen, na verwerking bij de boekwaarden.

Twaalf jaar gelden al werd een exploitatieovereenkomst gesloten van de gemeente met het staalbedrijf, waarvan het corrigeren van de eigendomssituaties na bouw van de bedrijfspanden een onderdeel zou zijn. Daarbij gaf Van Merksteijn aan voor uitbreiding grond te willen kopen op het Bedrijvenpark Twente Noord. De gemeente zal  het nadeel in de Najaarsrapportage 2020 verwerken.

Van Merksteijn kwam eind jaren tachtig naar Almelo om zich te vestigen op het toen net nieuwe bedrijvenpark Noordwest Twente in Aadorp (toen nog op grondgebied van de voormalige gemeente Vriezenveen) onder de rook van Almelo, dat in 2000 Aadorp erbij kreeg, waarbij de  bereikbaarheid over spoor van belang was voor staalmattenvlechter uit Raalte.

Deel dit nieuws!