De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   

Overigens DCCII

Wat doen die vliegen op mijn beeldscherm? Ik hoef niet alles te weten, maar zie dat ze zich laven zich aan hun plek onder de zon en meer specifiek aan de warmte van mijn beeldscherm. Ik aanschouw hun vliegengedrag en zie dat ze zich prima met elkaar vermaken, sterker nog, ik krijg het idee dat ze te mijnent zonovergoten neuken.

Zouden vliegen plezier hebben in een potje beeldschermseksen? Is het voor een verzetje voor de zomerlol of dient het de voortplanting? Ik bestudeer de vliegendrift. De ene kruipt op de andere en worstelt zich naar voren, gaat eroverheen zogezegd. Ik raadpleeg de schier eindeloze bron van kennis die internet biedt.

Huisvliegen kunnen zich het gehele jaar door voortplanten en wel vijftien generaties voortbrengen. De entomoloog Howard berekende dat één vrouw in nog geen vijf maanden tijd zo'n 5,6 biljoen 'vliegkinderen' kan voortbrengen, als ze in leven zouden blijven, maar de meeste overleven de fase van als ei, larve of pop niet.

Voor de dolla mina-vlieg is er nog wel werk wél aan de winkel, want de man immobiliseert de vrouw bij de 'daad'  door haar met zijn poten tegen de grond te drukken en dan zijn stempelachtige zuigsnuit tussen haar ogen te duwen. Na dit voorspel brengt de vrouw haar legbuis in de geslachtsopening van het mannetje. Op mijn beeldscherm.

 

Deel dit nieuws!