De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Na woningverbetering Tattersall in Enschede plan straten en groen

Na woningverbetering Tattersall in Enschede plan straten en groen

ENSCHEDE - De gemeente Enschede wil de wijk Tattersall mooier en veiliger maken door met fysieke maatregelen de veiligheid en leefbaarheid te dienen. Na de woningverbetering door de woningcorporatie De Woonplaats volgt nu het gemeentelijke aandeel in de metamorfose: de parkeerplaatsen en perkjes met planten en bomen, met meer groen- en speelvoorzieningen.

Voor het opknappen van de woningen enkele jaren geledenin gang werd getrokken was al een ontwerp voor openbare ruimte in de wijk, waaonder de nieuwe straten, parkeerplaatsen en beplanting. Dat werd al aan bewoners geopenbaard. De opmerkingen die de gemeente nadien uit de wijk kreeeg en nieuwe inzichten zijn waar mogelijk in de huidige plannnen verwerkt.

Naar verwachting wordt hele wijk wordt een 30-kilometer-gebied. Binnenkort neemt de gemeente hierover een verkeersbesluit. Dit betekent dat kruispunten met aanliggende wegen gelijkwaardig worden waar verkeer van rechts dan voorrang heeft. Dit zorgt er onder andere voor dat op de Hoge Bothofstaat minder snel kan worden gereden. De huidige drempels in de wijk laat de gemeente opnieuw aanleggen of verschuiven we naar de kruisingen. De pleintjes worden ook verhoogd aangelegd. Wel komen er minder parkeerplaatsen, wat volgens de gemeente kan, omdar er nu  met 98 plekken overcapaciteit is. Het streven is in het najaar met de klus te beginnen.

 

Deel dit nieuws!