De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Losser wil meewerken aan de 'vernatuurlijking' van de Glanerbeek

Losser wil meewerken aan de 'vernatuurlijking' van de Glanerbeek

LOSSER - Het waterschap Vechtstromen wil de Glanerbeek herinrichten om tegemoet te komen aan de belangen van vanwege Natura 2000-gebieden te realiseren benevens doelstellingen die verband houden met de Kaderrichtlijn Water. De bedoeling is dat de beek weer meer gaat meanderen door de ingrepen van destijds, namelijk de kanalisatie, ongedaan te maken. Dat gebeurt dor de huidige waterloop te verleggen en een brede lap grond op de oevers van de beek op natuurlijke wijze her in te richten.

Het waterschap heeft de medewerking van de gemeente Losser en het college van burgemeester en wethouders laat weten aan dit verzoek te voldoen. 'De herinrichting betekent een ecologische, ruimtelijke en landschappelijke kwaliteitsimpuls voor de omgeving', motiveert het college. 'Het herinrichtingsplan is in overeenstemming met het provinciaal KCO-beleid, wat staat voor Kwaliteit Groene Impuls en dat wil weer zeggen dat het landschap ervan opknapt, want een bijdrage levert aan vergroening.

Wel moet de gemeenteraad na het zomerreces nog zijn zegen te geven aan de voorgestelde aanpak van de beek die vlak over de grens in Duitsland ontspringt uit de Dinkel. Ook jaren geleden werden delen van de Glanerbeek al 'natuurlijker' gemaakt, in overleg mét gedeeltelijk gebiedseigenaar Natuurmonumenten.

 

 

Deel dit nieuws!